Tuesday, December 17, 2019

Salata de vinete cu ciuperci si ardei copt

Ingrediente

  • 1 kg vinete congelate
  • 3 ardei copti(1 gogosar + 2 capia)
  • ceapa medie
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Decongelam vinetele si le scurgem bine. Curatam ceapa si o tocam solzisori mici. Scurgem ciupercile si le tocam mai micute(eu am avut ciuperci feliate). Ardeiul(eu am avut tot la congelator) il tocam marunt.



Peste ceapa tocata punem vinetele si le batem bine cu tocatorul pana le maruntim. Amestecam intr-un bol toate ingredientele si le asezonam cu sare, dar nu prea multa pentru ca vom adauga sare si in maioneza. Pentru maioneza, amestecam oul cu mustarul si usturoiul pisat sau strivit.



Adaugam putina sare si incepem sa mixam picurand putin cate putin ulei, pana ajungem la textura pe care o dorim. Amestecam maioneza cu celelalte ingrediente, gustam si daca mai este nevoie, mai adaugam sare.



Pofta buna!

No comments:

Post a Comment